Een goede zithouding op je bureaustoel

Zeker als je een kantoorbaan hebt, is het belangrijk om een goede zithouding op je bureaustoel aan te nemen. Bij een verkeerde zithouding, kunnen er op den duur lichamelijke klachten ontstaan. Om dat te voorkomen, leggen we je graag uit hoe je de juiste zithouding op je bureaustoel aanneemt!

Zo ziet een correcte zithouding op je bureaustoel eruit

Om een juiste zithouding op je bureaustoel aan te nemen, ga je met je schouders tegen de rugleuning zitten. Zorg ervoor dat je bovenbenen horizontaal staan, met je knieën in een hoek van 90 graden. Je voeten moeten plat op de grond kunnen rusten. Merk je dat dit niet mogelijk is? Dan zul je de hoogte van je stoel moeten verstellen tot je de juiste zithouding op de bureaustoel kunt aannemen.

 

De juiste zithouding op je bureaustoel voor je nek

Heb je eenmaal de juiste zithouding op je bureaustoel aangenomen? Voorkom dan dat je je nek te veel buigt. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om ook je monitor en bureau goed af te stellen. Het bureaublad moet qua hoogte gelijk zijn aan de armleuningen van je stoel. De bovenkant van je monitor moet zich op ooghoogte bevinden. Zo hoef je je nek niet of nauwelijks te buigen, waardoor je geen verhoogd risico op nekklachten loopt.

Voorkom dat je te lang zit!

Door een goede zithouding op je bureaustoel aan te nemen, loop je minder risico op lichamelijke klachten. Toch is ons lichaam eigenlijk niet gemaakt om urenlang te zitten. Zelfs als je een goede zithouding hebt, is het dus belangrijk om nu en dan te staan. Dit zorgt namelijk voor een betere bloedsomloop in je lichaam. Als je nog geen zit-sta bureau hebt, is dit een goede investering. Dit bureau is in hoogte te verstellen, waardoor je ook staand achter je bureau kunt werken.


Dit vind je misschien ook leuk Bekijk alles